Terapia restauratorie urmareste in principal restaurarea coroanei dentare cu ajutorul materialelor compozite (obturatii fizionomice = plombe).

    Reamintim tot in acest capitol o alta utilizare de succes a materialelor compozite in reconstructia coronara armata cu pivot de fibra de sticla.

    Restaurarea formei initiale cat si aspectul dintilor cu ajutorul mijloacelor specifice atinge randamente considerabile prin folosirea materialelor de ultima generatie. Cu ajutorul obturatiilor de compozit fotopolimerizabil, reconstituirea defectelor mici si medii reprezinta un succes pe termen lung. In cazul defectelor mari garantia succesului este oferita de folosirea incrustatiilor. Acestea din urma sunt piese confectionate in laboratorul de tehnica dentara cu o rezistenta mecanica majora si aspect identic cu al dintilor naturali.

    Utilizarea permanenta a sistemului de izolare cu diga asigura o adeziune adecvata aobturatiilor dar mai ales o stabilitate estetica pe termen lung. Noile materiale compozite posibilitatea reconstructiei dintilor cu distructii coronare extinse inca de la prima vizita la stomatolog. Astfel in cazul afectarilor estetice extinse tratamentul se poate realiza intr-o singura sedinta.