Izolarea cu diga

Saliva este considerata un impediment in cadrul multor manopere stomatologice, dat fiind faptul ca materialele utilizate in resturarile dentare necesita o suprafata dentara cat mai uscata. Mai mult, in tratamentele endodontice (tratamentele de scos nervul si obturatia de canal) saliva este un factor de risc din cauza prezentei florei bacteriene. Astfel, indepartarea salivei de pe suprafata dintelui in timpul manoperei devine foarte importanta pentru succesul tratamentului.

Metoda de izolare cea mai eficienta disponibila in acest moment este izolarea cu diga. Este o metoda usor de folosit, foarte confortabila pentru pacient, care ii permite medicului sa lucreze pe un dinte uscat si necontaminat de bacteriile din saliva.

Folia din latex este perforata in dreptul dintelui respectiv si este fixata pe dinte cu ajutorul unei cleme.  Astfel, dintele la care se va lucra este izolat de ceilalti dinti si implicit, de saliva. Tratamentul stomatologic se va desfasura fara a mai fi necesare rulouri de vata sau aspirator de saliva, in conditii sigure si confortabile pentru pacient. Eliminandu-se contactul cu mucoasa cavitatii bucale, medicul poate utiliza substante antiseptice  mai puternice ceea ce, in multe cazuri, permite tratamentul infectiilor dentare intr-o singura sedinta.

diga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *