Implant dentar – definitie

ImplantImplantul dentar este un dispozitiv radicular , cel mai frecvent confectionat din titan , folosit in stomatologie pentru a sustine partea coronara a unuia sau mai multi dinti lipsa .

Toate impanetle plasate in zilele noastre sunt implante endoosoase, ele au forma radiculara si se comporta ca o radacina dentara naturala. Osul alveolar accepta si osteointegreaza dispozitivele din titan.Osteointegrarea este procesul de fuziune intre implantul dentar si osul inconjurator.Implantele dentare vor face corp comun cu osul alveolar , in aceasta situatie diparind ligamentele parodontale . Senzatia masticatorie pe implantele dentare este diferita fata de cea pe dintii naturali.

Primele tipuri de implante endosoase nu au avut forma radiculara ci aveau forma de lama . Inaintea acestor tipuri de implant au fost folosite implante subperiostale.

sursa foto

Implantele dentare sunt concepute sa sustina numeroase tipuri de recondtituiri protetice : coronae dentare , punti dentare si supraproteze. Pot fiutilizate de alfel ca ancorare in cazul tratamentelor ortodontice . In aceastas itutie miscarile dentare sunt unidirectionale si nu au reactiune din parte punctului de ancorare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *